2018-05-14 13:52:43

Tribina za mlade s temom očuvanja rijeka Karlovačke županije

Pozivamo na sudjelovanje na tribini za mlade koja će se održati 18. svibnja 2018.g s početkom u 18 sati, u prostoru dugoreškog amfiteatra,

Zadovoljstvo nam je pozvati na tribinu za mlade Karlovačke županije na temu očuvanja rijeka. Tribinu organiziramo kao dio kampanje “Naše rijeke, naše blago”. 
 

Kampanju provodi WWF Adria u partnerstvu s Eko Panom i sportskim veslačkim klubovima već četvrtu godinu za redom. Kampanja je usmjerena prema osvješćivanju javnosti o ljepotama naših rijeka, o potrebi očuvanja tih ljepota i vrijednosti, te o održivom korištenju u smislu lokalnog razvoja koje počiva na temeljima turizma, sporta i rekreacije. 
Sve je započelo 2015. godine sa Regatom na Korani, nastavilo se iduće godine sa spustom po Mrežnici – Glas ZA Mrežnicu, a 2017. godine održana je šestodnevna veslačka turneja po našim rijekama naziva “Veslajmo za naše rijeke”.
Turneja je obuhvatila rijeke – Sava, Drava, Kupa, Krupa, Zrmanja, Korana i Mrežnica; na kojima smo organizirali više susreta s lokalnim stanovništvom u obliku okruglih stolova ili koncerata i druženja. 
Kampanja se nastavlja
i ove godine, s posebnom pažnjom usmjerenom na mlade kao aktivne članove društva. U tu svrhu organiziramo Tribinu za mlade, a glavna tema je očuvanje rijeka te sudjelovanje i aktivni doprinosi mladih kvalitetnijim i boljim rješenjima za zaštitu okoliša. 
Na tribini su dobrodošli svi, a osobito mladi, koje želimo potaknuti na aktivno sudjelovanje u raspravi, na komunikaciju i dijalog, na promišljanje i postavljanje pitanja o sadašnjosti i budućnosti prirodnih resursa Karlovačke županije. Ovom tribinom želimo doprinijeti kvalitetnom sudjelovanju mladih u pozitivnim društvenim promjenama. Pitanja i zaključci s tribine biti će proslijeđeni ministru zaštite okoliša i energetike. Tribinu će moderirati novinarka Tamara Perković.


Srednja škola Duga Resa