preskoči na sadržaj

Srednja škola Duga Resa

Login
Kad kiša pada...

Zlato skockani

VIDI - nominirana stranica


google plus

http://ispiti.skole.hr/beta/mentor1/common/

http://public.mzos.hr/Default.aspx

https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

http://www.skole.hr/

http://www.carnet.hr/

http://www.studij.hr/

SickBrick by Mladen Bošnjak

KNJIŽNICA

Voditelj: Karolina Hosu, dipl. knjižničar i prof. hrvatskoga jezika

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak: 8:00 h -14:00 h
Srijeda: 8:00 h – 14:00 h
Petak(svaki drugi): 8:00 h -14:00 h

NOVINE SENZACIJA

Školske novine Senzacija

Školske novine Senzacija

Školske novine Senzacija

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Osvrt na kazališnu predstavu „Zagorka”
Autor: Marko Stupić, 17. 8. 2011.

Zagorka

Već nekoliko ana razmišljam što napisati o kazališnoj predstavi „Zagorka” koju sam prije nekoliko dana pogledala u Zagrebačkom HNK-u.

Predstava je bila vrlo zanimljiva, a sama izvedba i realizacija je odlična. Bilo je zanimljivo vidjeti realizaciju nečijeg života na kazališnim daskama, pogotovo kada je to netko tko se toliko trudio i žrtvovao za nešto što toliko voli kao što je Zagorka voljela pisanje.

Za nju je pisanje bilo sve, njezin život, njezini snovi, te je u tome pronalazila svoj mir koji joj je bio i više nego potreban u njenom bumom životu.


Zagroka2Život ju nije mazio i iako je imala sve što je htjela nekako joj je uvijek Roditelji se nisu previše obazirali na nju, te je više vremena provodila sa svojom dadiljom nego s roditeljima, a kada je bila s roditeljima onda je neprestano slušala njihove svađe i majčine ljubomorne ispade...

Sama ta predstava nam pokazuje kako ništa oko nas nije savršeno i kako se novcem ne može kupiti sve u životu. Pravi dokaz toga je to što se Zagorki nekoliko puta ukazala prilika da zaradi puno novaca, ali nikada na to nije pristala jer jednostavno ona ne bi mogla živjeti s činjenicom da posjeduje novac koji je zarađen na prljav način. Iako su njezina djela bila vrlo čitana i popularna, javnost ju nikada nije prihvatila.

Nitko nije imao hrabrosti priznati njen talent iako su ga svi bili svjesni, ali bez obzira na sve on nikada nije prestala pisati....

Marija Jurić Zagorka bi nam svima mogla biti uzor, jer ona nikada nije odustala od svog sna. Nije odustala niti onda kada su svi bili protiv nje i kada nije imala nikoga oko sebe. Ona nam je pravi pokazatelj da kada nešto stvarno želimo da se za to trebamo i potruditi, te da ne smijemo olako odustati od svojih snova.

Piše naša učenica: Marinela Brala, 3.b razred

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju